КОНТАКТНИ ЛЕЩИ


Кои контактни лещи са най-подходящи?

Ако до сега изборът Ви на контактни лещи е ставал чрез изпробване на голям брой различни видове и марки за да установите кои са най-комфортни, не се заблуждавайте че сте направили възможно най-доброто за очите си. Споделянето на чуждия опит или изтъкването на определен параметър като предимство, което една леща има спрямо друга също не са гаранция за правилен избор.

Професионалният подход при избора на контактни лещи е съчетание на индивидуален анализ на нуждите и желанията Ви, обективно изследване на анатомични и физиологични дадености и от усещането Ви за комфорт.

За здравословно, комфортно и ясно зрение Ви предлагаме услугата адаптиране на контактни лещи. Очите Ви ще Ви благодарят!

ЗАПАЗЕТЕ СИ ЧАС НА ТЕЛ. 052 616819 ИЛИ НИ ПОСЕТЕТЕ ЛИЧНО: ВИЖ НА КАРТАТА

contact-lens

 

Какво представлява прегледът за контактни лещи? (Адаптиране на контактни лещи)

Целта на прегледа за контактни лещи е да се изследва взаимодействието между очната среда , контактната леща (материал, геометрия, диоптрична сила) и хигиенната система (разтвора). В резултат се постига ясно, комфортно и здравословно зрение.

Прегледът се извършва, както за клиенти, които за първи път ще ползват контактни лещи, така и за клиенти с опит в носенето им. Той започва с разговор за запознаване с информацията и опита, които имате с контактните лещи, както и за установяване на продължителността, честотата и условията при които ще се ползват лещите. Следва определяне на необходимата диоптрична сила на контактните лещи, оглед с биомикроскоп, топографско измерване на роговицата. Изброените изследвания са необходими за откриване на причините, които биха попречили или затруднили носенето на контактни лещи. Демонстриране и упражняване на правилното поставяне и сваляне, както и хигиенната грижа за контактните лещи, са също важна част от прегледа.

IMG_20150909_150350 DSC_0036

Грижата за очното здраве и комфорта на носещите контактни лещи не се изчерпва с първичната консултация. В следствие носенето на контактни лещи е възможно да настъпят бавни, но необратими промени с очите и клепачите, които в даден момент да доведат до непоносимост към контактните лещи или дори до намаляване на зрението. За да сте сигурни, че носените от Вас контактни лещи продължават да бъдат най-удачното решение, съветваме редовно (поне два пъти в годината) спазване на контролните прегледи.

В цената за адаптирането на контактни лещи (50,00 Лв) е включен безплатен диагностичен чифт.*

ЗАПАЗЕТЕ СИ ЧАС НА ТЕЛ: 052 616819 ИЛИ НИ ПОСЕТЕТЕ ЛИЧНО: ВИЖ НА КАРТАТА

*(важи за сферични, асферични, торични или мултифокални, еднодневни, двуседмични или едномесечни контактни лещи)

 

Технология

Определяне на диоптричната сила на контактните лещи: Често е необходимо диоптричната сила на контактните лещи да бъде различна от тази на очилата.

contact-lens-techcontact-lens

Оглед с биомикроскоп: С помощта на този уред се изследва слъзния филм, предния очен сегмент и клепачите. Първоначалното им състояние се документира за да се следи взаимодействието им с контактните лещи и разтвора за поддръжка.

keratograph-1

bio-microscope

keratograph

Топографско измерване на роговицата: Кератографът е изключително ценен уред, който ни помага да изберем най-подходящата по големина и форма контактна леща. OxiMap софтуерът нагледно демонстрира кислородопропускливостта на различните лещи.

demo-patientOxiMap

 

Кой е подходящ да носи контактни лещи?

Ако имате желание да носите контактни лещи, но поради една или друга причина са Ви разубедили, обърнете се към нас, за да се възползвате от предимствата, предоставени от бързия напредък в областта. Независимо на каква възраст сте, дали имате късогледство, далекогледство, астигматизъм, възрастово далекогледство (пресбиопия), колко често и в какви условия желаете да носите лещите, ние познаваме пътя за подобряване на зрението Ви! Ако сте пробвали някога контактни лещи, но поради неясно зрение, влошен комфорт или чести възпаления сте се отказали – нека заедно се справим с предизвикателствата.

 

Кератоконус и неправилна роговица

Кератоконусът е рядко заболяване на роговицата (най-предната, прозрачна част на окото). Това състояние не се характеризира с възпалителен процес, а с изтъняване и изпъкване на определена част от роговицата. Обикновено е прогресиращо и засяга в различна степен и двете очи. В началните стадии се постига добра корекция на зрението посредством очила, или стандартни контактни лещи, но с напредването му, най-задоволителни резултати се постигат с газпропускливи контактни лещи. За оптимално адаптиране на този тип контактни лещи са необходими: прецизна измервателна техника (кератограф), набор от пробни лещи със специфичен дизайн, специализирана квалификация и опит на очния специалист. Освен за различните форми на кератоконус, имаме възможност да предложим решения за корекция на редица други състояния свързани с неправилна форма на роговицата. В това число – след кератопластика и след рефрактивна хирургия. Трябва да се има пред вид че, процесът на напасване на специални гаспропускливи лещи е често по-дълъг от този на стандартни контактни лещи. Обикновено са необходими три посещения, по време на които се правят измервания, пробват се различни лещи, извършват се наблюдения, упражнява се правилното боравене с контактните лещи. Независимо от необходимия брой посещения и манипулации, цената за цялостната услуга „адаптиране на специални контактни лещи“ е 50,00 лв. Освен това всички наши пациенти се ползват от преференциални цени при последваща поръчка на контактните лещи.